Különböző eszközosztályok februári hozamai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Brent nyersolaj hordonkénti ára az írás pillanatában $115, míg február elején még $101-nél jártunk. A közel-keleti helyzet és az olajár emelkedése ellenére a fejlett piacok részvényei egy lejtmenet majd újabb emelkedés után a februárt jelentős pluszban zárták. A feltörekvő piaci részvények viszont veszítettek értékükből és ezzel folytatodott a fejlett piacok felülteljesítése.

Megjegyzés: Az ábrán található olajhozam a forwardokkal elérhető hozam, ami közel sem egyezik meg a spot price közel 15%-os emelkedésével. A pénzügyi befektetők az ábrán látható 1.3%-os hozamot realizálhatták.

Emelkedett tehát az olaj, az arany, és még az euró is, ami azért érdekes, mert a dollár eszerint az elmúlt hónapban látszólag nem töltött be safe haven szerepet. Az, hogy a fejlett piaci részvények is pluszban zártak, arra enged következtetni, hogy a befektetőket február végéig nem rendítette meg különösebbenen a láthatáron felbukkanó újabb kockázati tényező: a közel-keleti válság súlyosbodása és a hosszabb távon is magas olajár. Ez a trend az írás pillanatában fordulni látszik: tovább emelkedik az olajár és az S&P 500 már 1.5%-os mínuszban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr882702650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása