Tőzsdei csalás e-maillel

2011.02.07. 21:50

Nem kell más, mint egy jó adag e-mail cím. Mondjuk 10.000 megteszi. Lehet, hogy ez soknak tűnik, de a forrásaim szerint pár száz dollárért már több millió címet tartalmazó spammereknek szánt lista vásárolható.


Még arra lenne szükség, hogy az e-maileinket el is olvassák. Ez nem fog könnyen menni, de ennek a problematikájára itt most nem térek ki.


Választunk egy létező részvényt, a példa kedvéért nevezzük ezt Részvény A-nek, az e-mail címeket pedig két egyenlő számú címet tartalmazó csoportra osztjuk. 10.000 e-mail címnél ez két 5.000-es listát jelent. Az egyik csoportnak megírjuk, hogy mi vagyunk a császárok és azt jósoljuk, a következő nap Részvény A ára esni fog. A másik csoportnak viszont azt írjuk, hogy Részvény A árfolyamában másnap emelkedés várható.


Várunk egy napot, megnézzük mi történt. Ha esett az árfolyam, akkor fogjuk azt az 5.000 e-mail címet, ahova azt írtuk, esni fog a részvényárfolyam, és ezt a listát megint felosztjuk két, most már egyenként 2.500 címet tartalmazó, csoportra. Az egyik csoportnak megírjuk, hogy az árfolyam másnap újra esni fog, a másik csoportnak viszont azt írjuk, másnap emelkedés várható. Megint várunk egy napot, és attól függően, hogy hogyan alakult a részvényárfolyam, annak az 2.500 embernek írunk csak újra, akiknél bevált a nagy proféciánk.


Miután ezt jó párszor eljátszottuk, maradni fog egy kis csoport, akik eddig mindig a "nyerő" e-maileket kapták, és annyit láttak, hogy eddig minden előrejelzésünk helyes volt. Hogy pénzt is keressünk, ennek a csoportnak egy idő után küldünk egy offshore bankszámlaszámot, mondván, hogy nagy befektetési lehetőséget látunk és megduplázzuk a pénzüket. A cél az, hogy miután látták a hibátlan eredményünk, ránk bízzák a pénzüket. Ezt egy offshore számlámról már viszonylag egyszerű lehalászni.


Mondanom sem kell, hogy erről a technikáról tájékoztató jelleggel írtam és mélyen elítélem a mások becsapására irányuló probálkozásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr972645510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trabant 2011.02.08. 10:36:59

"küldünk egy offshore bankszámlaszámot, mondván, hogy nagy befektetési lehetőséget látunk és megduplázzuk a pénzünket. A cél az, hogy miután látták a hibátlan eredményünk, ránk bízzák a pénzüket."

"megduplázzuk a (saját) pénzünket", vagy a ránk bízott pénzüket?

Nem mindegy.

trabant 2011.02.08. 10:38:02

Elszállt a kérdésem?

trabant 2011.02.08. 10:38:58

Másodjára megjelent...

penzugyimesek 2011.02.08. 10:46:43

@trabant: Kijavítottam, köszi! "Penzüket" a helyes.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.02.09. 09:41:11

Ezzel csak az a baj, hogy először is kell 10 ezer e-mail cím. De nem akármilyen, mert akit nem érdekel a tőzsde, az le fogja szarni a levelet, és egyből kuka (egyébként azok egy része is, akit érdekel, hisz spamet nem szeret senki sem olvasni). Ellenben akit érdekel a tőzsde, azoknak többnyire van annyi pénzügyi ismerete, hogy még egy prófétában sem bíznak meg annyira, hogy az átverhesse őket.
süti beállítások módosítása