Wall Street-i alázás

2011.01.31. 20:42

A fáma szerint még az egykori Salomon Brothers-nál történt -- a vezető befektetési banknál, amely a 80-as években fogalom volt a kötvénykereskedésben és kesőbb a Citigroup tagjává vált.

 

Hősünk, az elemző, rühellte a tőzsdenyitás előtti morning meetingeket. Egy ilyen meeting-en vágta hozzá egy trader a kérdést, hogy mire lát aznap nagyobb esélyt: arra, hogy Cég X árfolyama emelkedik, vagy arra, hogy esik?

 

Arra, hogy emelkedik -- volt a válasz. A trader rögtön felháborodva rákontrázott, hogy az elemző tegnap zárásnál még azt tanácsolta neki, shortolja a papírt. Az elemző mondta, hogy most is ezt ajánlaná.

 

Miért is? Mert 60%-os esélyt lát arra, hogy a papír 5%-ot emelkedik és 40%-os esélyt arra, hogy a papír 15%-ot esik. A tanulság: jó ha értjük a várható érték fogalmát.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr872628901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása