A kaliforniai Berkeley egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy négy. Minden ötödik day-trader nyereséges tehát.

 

A minta tajvani. Ez talán földrajzilag kicsit távolinak tűnhet, de nem könnyű hozzájutni az ilyen tanulmányhoz szükséges adatokhoz, és úgy néz ki, ez most Tajvanban sikerült.

 

A nyereséges traderek 6 hónapos profitjának átlaga egyébként 25.160 eurónak megfelelő összeg volt. A nyereségük mediánja viszont már csak 3.170 euróra rúgott. Tehát, bár van egy-két nagyot kaszáló trader, akik felhúzzák az átlagot, a nyereséges traderek fele 3.170 eurót, vagy annál kevesebbet keresett. Ez egyébként úgy az ottani átlagfizetés fele. Ha ezért 6 hónapig egész nap a gép elött kellett ülni, akkor ez azért annyira nem sok. A magas átlag viszont azt mutatja, hogy vannak páran, akik nagyon jól keresnek.

 

A tanulmány itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr932661632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dézsàvü 2011.02.15. 21:19:22

Igen a day-traderek azok, akik szűk stop-okkal játszanak, könnyű kirázni őket. (Leghamarabb általában a saját brókerük.)

"Ne játssz napon belül! - így csinálja a profi!"

TopK 2011.02.16. 08:41:22

Tapasztalatom szerint nem csak daytrade-ben ez az átlag, hanem a befektetők között általában is. Sok veszteséges, néhány valamennyire nyereséges, és nagyon kevés kaszagép...(+ 1-2 kombájnos)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.02.27. 19:06:19

@TopK:
De befektetőként lehet szinte biztosan nyereségesnek is lenni(értsd: infláció feletti hozamot elérni) biztonságos eszközökkel(pl. bankbetét, államkötvény), míg nem is kell közben állandóan a gép előtt ülni. Hosszútávon meg legtöbb esetben a buy&hold stratégia részvényekre nyereséges tud lenni, amihez szintén nem kell a gép előtt ülni. A daytrade-nek kicsit online poker szaga kezd lenni egyes körökben, sokan akarnak belőle meggazdagodni, de csak nagyon keveseknek sikerül, nyilván mert ez zéró összegű játék (ha a tőzsdei nyereség utáni 16%-os adót is beleszámoljuk, akkor negatív összegű).

dézsàvü 2011.03.09. 18:55:55

@Zabalint: "befektetőként lehet szinte biztosan nyereségesnek is lenni... bankbetét, államkötvény" - úgy szóltál, ahogy én is gondolom! No para, zéro feszültség!
Sokéves tőzsdei tapasztalattal állítom, hogy ezek a legjobb befektetések, bármennyire is lenézik ezeket a "tőzsdelovagok". André Kostolany is ezeken érte el mindig a legnagyobb hozamait.

Más befektetések mindent összeszámítva csak veszteséget termelnek. A szabadidőd és az egészséged is bele kell számolni az "eredmények" közé.
süti beállítások módosítása